Blåsvarta Baksmällan tippar Superettan

Hellre Superettan än super i ettan. På långfredagen sparkar Superettan igång och för Sirius, som premiärspelar först på annandag påsk, innebär det ett andra raka år i landets högsta serie. En chans att lämna minnena från gärdsgården bakom sig och på allvar etablera sig som ett stabilt Superettanlag. Eller är det redan dags att ta klivet upp? Blåsvarta Baksmällan är oense (även om Oskar och Axel är skrämmande överens om topp-7) och här nedan följer våra försök att förutspå hur tabellen kommer att se ut när det är färdigspelat i höst.

Oskar:

Sjätteplatsen är vår, i år igen. Är Sirius anno 2015 ett lag som förlitar sig på individuell spets eller ett tungt och sammansvetsat lagbygge? Varken eller. Ett stabilt men tunnt lagbygge med hyfsad individuell spets betyder varken top- eller bottenstrid. Skador på Oscar Pehrsson, Stefan Silva eller Niklas Busch Thor kan göra att vi närmar oss den tvåsiffriga delen av tabellen. En helt frisk trupp (Ante! Ante!) kan göra att vi närmar oss topp-3. I övrigt normalspringer konstprojektet ÖFK hem det. Föreningens framåtanda och truppens jämna nivå (och Kapcevic, Dragan!) gör att de knyter ihop S1-påsen i tredje akten. I botten undviker Frej båda kval och nedflyttning. IKS-trion Runnemo, Lövgren, Blomqvist får varje familj i Täby Kyrkby att ta ut minst en av sina två bilar på ett tutande ärevarv runt kvarteret.

1. Östersund
2. J-Södra
—————-
3. Gais
—————-
4. Ljungskile
5. Degerfors
6. IK Sirius
7. Mjällby
8. Assyriska
9. Varberg
10. BP
11. Värnamo
12. Frej
—————-
13. Syrianska
14. AFC
—————-
15. Ängelholm
16. Utsikten

Johann:

IKS som tvåa är givetvis i överkant optimistiskt, men jag tror att det är möjligt om två saker sker: vi får en bra start (9 poäng på 3 första) och vi slipper en jävla massa skador. GAIS tror jag blir livsfarliga nu när de värvat vad som borde vara Superettans bästa anfallare i form av Patrik Ingelsten.

1. Gais
2. IK Sirius
—————-
3. Östersund
—————-
4. Degerfors
5. BP
6. J-Södra
7. Ljungskile
8. Mjällby
9. Varberg
10. Ängelholm
11. Assyriska
12. Syrianska
—————-
13. Värnamo
14. Frej
—————-
15. Utsikten
16. AFC

 Lars:

Sjukt jämnt och svårtippat förstås. I princip vilket som helst av lagen inom topp-8 kan vinna serien. Mjällby som etta är en chansning, svårt att avgöra hur svårt det blir för dem att för en gångs skull vara ett lag att slå. AFC var så usla i cupen så jag kan inte tippa dem annat än sist. Sirius då? Jag tippade dem som tia i avslutningspodden, så illa känner jag faktiskt att det kan gå om vi får längre skador på fel spelare. Däremot om båda Antarna är friska och kan spela på sin högsta nivå och övriga skador undviks kan vi faktiskt vinna serien.

1. Mjällby
2. Östersund
—————-
3. Ljungskile
—————-
4. J-Södra
5. GAIS
6. IK Sirius
7. Degerfors
8. Varberg
9. BP
10. Assyriska
11. Ängelholm
12. Frej
—————-
13. Syrianska
14. Värnamo
—————-
15. Utsikten
16. AFC

Axel: 

Har en dålig känsla inför den här säsongen och sexa är kanske ett alltför optimistiskt tips men håller man sig bara hela och skyndar långsamt kan man nog fixa det. Ante B och Ante E:s eventuella återkomst ser jag som en bonus, med de herrarna tillbaka kan man sluta på kvalplats.

1. Östersund
2. J-Södra
—————-
3. Gais
—————-
4. Ljungskile
5. Degerfors
6. IK Sirius
7. Mjällby
8. Varberg
9. Assyriska
10. BP
11. Värnamo
12. Ängelholm
—————-
13. Syrianska
14. Frej
—————-
15. AFC
16. Utsikten

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s