Blåsvarta Baksmällan #7 – IK Sirius 1-2 Husqvarna

bsbs7

Loseravsnittet. Blåsvarta Baksmällan #7 går i gruppterapi och pratar ut om den hemska förlusten i hemmapremiären mot Husqvarna. Förutom huvudgästen Lukas Krehla, webbredaktör för Sirius Fotboll och f.d. forum-slugger, gästas veckans avsnitt av flera olika röster från under och efter match. Inte minst Pelle Carlberg som från sorgestunden på 7HG berättar om sin låt Fotbollsvänner, den nya inmarschlåten på Studan.

iTunes

RSS

Advertisement

8 thoughts on “Blåsvarta Baksmällan #7 – IK Sirius 1-2 Husqvarna”

 1. Hej, bröder!

  Liten invändning till senaste avsnittet: tycker faktiskt att det är okej att säga nej till att vifta flagga. Som ni själva säger så finns det olika facetter av supporterskap och hur man vill uttrycka det ska väl ändå få vara upp till var och en? Inget ont mot eldsjälarna som skapade förutsättningarna för ett fantastiskt tifo men jag tycker fortfarande att västra ska vara en tillåtande atmosfär, även för oss som sällan vill vifta.

  Sirius HEJ!!

  1. Klart man inte ska tvingas till att vifta. Även om en minuts viftning av 90 minuter, så mycket som jag själv viftade igår, borde kännas överkomligt för de flesta. Tror vår irritation mer vände sig mot folk som tagit flaggor och sen bytt plats, det kom fram tydligare i den första “försvunna” inspelningen. Din stil med kaffekopp och sång under introt kändes föredömlig. /Oskar

  2. Står man på en klacksektion och inte vill vifta med en flagga under ett tifo tycker jag inte att man hör hemma där. Då kan man lika gärna köpa sittplats och stå där. Ståplats ska vara ett ställe att stötta laget, vill man inte göra det kan man lika gärna gå där ifrån.

 2. Föredömligt snabbt och belysande svar!
  Då förstår jag mer. Snyggt jobb som vanligt i podden.

  Glad påsk, ses måndag!

  Kram

 3. Brem

  Det var det dummaste jag hört! Så du menar att den som vill stå med sina vänner, sjunga så högt en kan och stötta laget man älskar inte hör hemma i klacken? Härligt då vet vi det. Ska ha det i åtanke nästa gång. Det är ingen svår eller särskilt ansträngande uppgift att vifta med en flagga, däremot ska det väl vara ett eget val? Som jag skrev innan så tycker jag alla som vill ska vara välkomna in i klacken, hur ska man annars säkra dess tillväxt? Säg att du som supporter börjat umgås med tanken att vilja stå klacken och kanske inte känner för att flagga. Anta sen att du läser vad du, Brem, har skrivit. Då kanske man inte blir så sugen i framtiden.

  Om Västra ska vara en sekt som inte tillåter oliktänkande, då är vi inte Sveriges mest sympatiska klack, vilket jag tycker att vi är.

  1. “AVP”
   Varför kan du inte bemöda dig med att vifta med en hemmagjord flagga? Vem är det då som säger att sjunga är OK men inte att flagga? Det är väl de två viktigaste sakerna på en ståplats? I detta fall rörde det sig om flaggviftning i en minut eller två, varför jag inte kan begripa mig på denna hatiska inställning.

   Och sen när är Västra en sekt?

   Ser fram emot att bevittna fler tifon på Studenteras framöver. Kaffekoppar ser jag redan bland mina stolsgrannar. Stå på er.

 4. Ledsen att det hela spårade. Tycker INTE att västra är en sekt. Tycker INTE att tifo eller flaggor är fel. Låt oss lämna det där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s